Om os

Om os

Sammen om at skabe de bedste muligheder for et godt liv

Vi arbejder på at give børn, unge og deres familier de bedst mulige rammer for et godt liv. Det gør vi sammen med beboerne selv og en lang række kommunale og private aktører i de 12 almene boligafdelinger, som den boligsociale helhedsplan, NørreBrobyggerne dækker. Vi arbejder strategisk, såvel som praktisk på at kapacitetsopbygge de mennesker vi arbejder for og søger aktivt at skubbe til de forestillinger man kan have om de muligheder man har her i livet.

Video thumbnail

Den boligsociale helhedsplan

Vores opdrag som boligsocial helhedsplan er at øge chancelighed og understøtte, at flest mulige børn og unge oplever en barndom og ungdom, der ligner andre børn og unges. I vores arbejde møder vi fortællinger om at det ikke er muligt at bryde glasloftet og blive en aktiv del af fællesskabet. Det er både udefrakommende negative forventninger, strukturel forskelsbehandling, samt egne indlejrede undervurderinger der begrænser og spænder ben. Vi ser det som en central opgave at bekæmpe de negative forventninger og sætte ambitionerne højt.

Den Røde Plads, Nørrebro.

Blågårds Plads, Nørrebro.

Vi tilbyder en bred palette af sociale og kulturelle gruppeforløb til børn, unge og deres familier samt forskellige temaaftener og kurser med fokus på job, uddannelse og tilværelseskompetencer. Sammen med en lang række samarbejdspartnere igangsætter vi aktiviteter, der kan åbne nye læringsrum for børn, unge og forældre. Alt for mange velmenende aktører når ikke helt frem til målgruppen med deres aktiviteter. Vi understøtter og træner derfor vores samarbejdspartnere i målrettet og vedholdende social og interkulturel kommunikation.

 

Vi kobler og understøtter bevægelser og forandringer og forbinder mennesker med hinanden lokalt, såvel som bydækkende.

Livet kan til tider være en ensom rejse at være på, også selvom man er en del af en familie. Vi samler derfor folk i grupper og netværker og lader dem møde hinanden i samtaler om livet og oplevelser der får smilet frem og udvider mulighedsrummene.

 

Vi kapacitetsopbygger beboerne, når vi sikrer rådgivning og brobygning til systemet (skole, kommunale institutioner, jobcenter mm.). Vi hjælper offentlige aktører med at nå frem til deres målgrupper via vores aktiviteter og kontaktflader til beboere.

Hvem finansierer Helhedsplanen?

Landsbyggefonden finansierer 75% af budgettet for en boligsocial helhedsplan. Københavns Kommune finansierer 12,5% og de Almene Boligorganisationer finansierer 12,5%. Beboerne skal godkende, at afdelingen vil indgå i en helhedsplan og være med til at finansiere den boligsociale helhedsplan. Før helhedsplanen kan træde i kraft skal den være godkendt af Landsbyggefonden og Københavns Kommune.

Hvad er Landsbyggefonden?

En fælles fond for alle almene boligafdelinger i Danmark. Fondens midler bruges til at støtte almene boligafdelinger. For at få økonomisk støtte til en boligsocial helhedsplan, skal man arbejde efter nogle overordnede mål: Flere børn bliver skoleparate og flere unge tager en uddannelse. Flere af boligområdets voksne skal tilknyttes arbejdsmarkedet. Boligområderne skal opleves som trygge at leve og færdes i. Flere beboere skal være en del af fællesskabet og deltage aktivt i samfundet.

Vi har en klar ambition om at mange flere beboere skal opleve at de har en stærk stemme og vi understøtter den demokratiske deltagelse, når vi gennem dannelsesforløb opbygger demokratisk selvværd sammen med unge og voksne. Vi giver dem mulighed for at afprøve roller, når vi faciliterer dannelsesprocesser. Vi bruger vores forgrenede netværk til at åbne døre. Det handler i høj grad om at øge deltagelse og sikre at beboerne oplever at tilbud lokalt og nationalt også er til dem.

 

Der er uanede menneskelige ressourcer og potentialer i de områder vi arbejder i på Nørrebro og hos NørreBrobyggerne arbejder vi på at resten af verden også får øje på dette, og ser boligområderne som en stærk medspiller i løsningen af fremtidens velfærdsudfordringer.

Hvorfor hedder vi Nørrebrobyggerne?

Fordi helhedsplanen: Bygger bro mellem beboerne og skaber stærke lokale fællesskaber. Bygger bro mellem kommunen og beboere. Bygger bro til frivillige foreninger og andre gode kræfter på Nørrebro. Helhedsplanen skal sikre gode og bæredygtige initiativer, der bl.a. bidrager til: At familier får støtte til at give deres børn de bedst mulige vilkår for et godt liv. At styrke en kultur, der giver beboerne lyst til at engagere sig og deltage aktivt i lokale sammenhænge, der kommer dem selv og andre til gode.